Jellyfin : Kendi Netflix Platformunu Kur

Bilgisayarınızda bulunan filmler ve müzikleri arayıp bulmaktan veya klasörler arasında kaybolmaktan bıktınız mı? Güzel haber, Jellyfin denen ve açı kaynak kodu ile yapılıp ücretsiz olarak insanların kullanımına açılan uygulama ile tanışmanızın vakti gelmiş demektir.

jellyfin nedir 2
jellyfin nedir 2

Peki Jellyfin nedir? Şöyle ki, ortalama bir bilgisayar kullanıcısı bilgisayarında bulunan film ve müzik arşivini klasör e alt klasörle olarak karışık bir şekilde saklıyor. Bunun kullanıcı dostu bir yöntem olmadığını keşfeden bağımsız yazılımcılar Github üzerinden başlattıkları Jellyfin projesi ile açık kaynaklı bir yazılım geliştirdi. Bu sayede, Netflix, Puhu TV veya TV+ gibi herhangi bir platforma girdiğinizde nasıl bütün içeriği kategorilenmiş ve düzenli olarak olarak bulabiliyorsanız, belki internete dahi olmayan bilgisayar veya hard diskinizde sakladığınız arşivinizde güzel bir program arayüzü üzerinden görüntülenebilir, aranabilir ve kullanılabilir hale geldi.

jellyfin nedir 3
jellyfin nedir 3

Plex ve Emby gibi ücretli alternatifleri de olan Jellyfin, bence en kullanıcı dostu ve güvenilir alternatifi sağlıyor. Açık kaynak kodlu olması bir avantaj. Aynı zamanda kendi medya kütüphanenizi kişiselleştirebilmeniz ise büyük bir artısı.

Eğer ücretsiz olan Jellyfin programını indirmek isterseniz bu bağlantıya tıklayabilirsiniz https://jellyfin.org/

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir