Liberland’a Yola Çıkıyorum

Merhaba, Liberland’a Yola Çıkıyorum
17 nisan tarihinde Sırbistan üzerinden Liberland’a gitmek üzere İstanbul’da bulunan Sabiha Gökçen havalimanına vardım. Neden Sırbistan diye sorarsanız söyleyeyim çünkü Vize prosedürü olmadan gidebileceğim ve Liberland’a sınırı olan, parası Türk Lirası’ndan değersiz olan bir ülke. Pasaport pulu, bagaj teslimi derken kendimi uçakta buldum.
1 saat kadar yolculuk sonrasında Nikola Tesla Havalimanı‘na ulaştım. Burada Sırp polisinin sorgusundan sonra Tourist Information masasına Booking kağıdımı göstererek gideceğim sokağı Belgrad haritasında göstermesini istedim.
Belgrad’a Svetogorska caddesine gitmek için(merkezi bir konumdadır) 72 numaralı otobüse havalimanının üst katından bindim.
Son durakta indim ve 65 numaralı otobüse binerek Cumhuriyet Meydanı‘na ulaştım. Kiraladığım apartmana uğrayıp eşyalarımdan kurtulduktan sonra Palaçinke adı verilen bir tür gözleme waffle karışımı şeklinde  tatlı yedim.
Karnımı doyurduktan sonra hemen bulunduğum cadde olan Svetogorska’yı keşfe çıktım, Ardından Belgrad‘ın en ünlü caddesi olan Knez Mihailova’ya uğradım. Kafamda Liberland’a nasıl gidilir sorularıyla.
İlk gün için bu kadar yorgunluğun yettiğini anladığımda uyumak için eve döndüm.
Umarım işinizi görür, her şey gönlünüzce olsun arkadaşlar. Vatandaşlık başvurusu formu hakkında bilgi verdiğim diğer konuya göz atmayı unutmayın! Özgürlük, saygı, hoşgörühttp://liberlandtr.blogspot.com.tr/2015/04/liberland-vatandaslik-basvurusu-nasil.html

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir