Beyaz Şehir Belgrad

Merhaba,

Bugün Belgrad diye andığımız, aslında gerçek adı Beograd olan Sırbistan’ın başkentindeyim. Beo= Beyaz Grad= Şehir demekmiş. Bunun sebebi ise şehir inşa edilirken kullanılan beyaz taşlar. Her ne kadar Özgür Liberland Cumhuriyeti’ni keşfetmek uğruna yola çıksamda, bu güzel şehirde bir kaç gün geçirmeye karar verdim.

Belgrad’da ikinci gün, ilk iş onlarca savaşa şahit olmuş Kalemegdan‘a gitmek. Eğer şehirde yeniyseniz Knez Mihailova Caddesi‘nin başından sonuna kadar kaptırıp gidin. Yaya geçidine geldiğinizde yeşillik dikkatinizi çekecektir, parkın içine girip dümdüz devam ederseniz savaş esnasında Fransızların yardımlarından ötürü bir teşekkür babında oraya dikilen ALA FRANCE anıtını göreceksiniz.

ALA FRANCE MONUMENT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu anıtı geçip aynı yönde ilerleyin, asıl Kale’nin kağısına varacaksınız, tahtadan köprüyü geçip ikinci iç kapıdan girin. Sağlı sollu obüs, tank, top vb.. savaş aletleri göreceksiniz. Size göre sol tarafınıza dönüp 15 metre ileriden sol taraftaki merdivenleri kullanarak Askeri Müze‘yi gezebilir veya Mideniz kaldıracaksa Orta Çağ İşkence Aletleri Müzesi‘ni gezebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lafı uzatmadan en çok görmenizi istediğim manzarayla tanıştıracağım sizi; Tuna nehri. Kalemegdan gençlerin, romantiklerin uğrak yeri olmuş. Neden diye sorduğunuzu duyar gibiyim, cevabı aşağıdaki fotoğrafta.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir