Hile internet dizisi

Sinema emekçisi Taha Ulukaya, uzun zamandır Filmler ve Filimler isimli YouTube kanalı vasıtasıyla mizah yapıyordu. Nerden aklına gelmiş olsa gerek ki, yeni bir Hile internet dizisi çekmek istemiş ve çekmiş.

Filmler ve Filimler ekibi daha önceleri büyük beğeni toplamış Barut gibi internet dizilerine kendi kanallarında ev sahipliği yapmıştı.

Hile

Uzun süren ve yoğun bir çalışma ile, birkaç il ve ülkede çekim yaparak diziyi tamamlayan ekip 1 ay önce dizinin ilk sezonunun birinci bölümü olan HİLE: KOD AKTİF EDİLDİ isimli bölümü yayınladı.

Senaryo olarak çok kuvvetli olduğunu düşündüğüm dizi, günümüz dünyasında geçiyor. Baş rolümüz ise Taha Ulukaya. Dizideki adı Felix olan Taha, anne ve babası ayrı olan, İstanbul’da yaşayan bir yazılımcı. Gündüzleri bir Anti Virüs firmasında çalışsa da geceleri oyun korsanlığı yaparak hayatını kazanıyor.

Oyun firmaları, yeni oyun yayınlamadan önce oyunu Felix’e gönderiyor ve test ettiriyorlar. Felix ise oyunun açıklarını bularak hile kodlarını üretiyor ve oyunu el altından internete sızdırıyor.

Bir gün yeni bir oyun firmasından iş alan Felix, kendisine gönderilen bu yeni oyunuda diğer oyunlar gibi rutin ve sıradan bir oyun zanneder. Ancak oyun firmasının kendisine gönderdiği modülü bilgisayarına kurduğunda, bu oyunun alışagelmedik olduğunun farkına varır. Oyun bir sanal gerçeklik oyunudur, oyuna girer girmez gerçek dünyada nerede bulunuyorsa, oradan oyuna başlar. Gerçek dünyada yanından bir kedi, insan veya araba geçerse, oyundada bunların tamamı aynen olur. Oyundaki görevleri, aldığı noktaya geri gelerek teslim etmesi gerekir.

Garip bir şekilde oyun firması, esas dünyada bulunan bütün gerçekliği oyun ortamına taşımayı başarmıştır. Bunun için kendi uyduları dahi mevcuttur.

Felix oyundan etkilenir. Ancak kendisinden beklenen oyunun açıklarını yani hilesini bulmaktır. İşe koyulur.

Tam elli gün boyunca oyunun hilesini yazmak için uğraşır ve sonunda…

KOD AKTİF EDİLDİ

Hile dizisi, konusu ve senaryosu itibari ile tamamen eşsiz bir dizi. Ciddi karakterlerin yer aldığı dizide emniyet güçleri, bilgisayar korsanları ve çeteler fink atıyor.

Dizi müzikleri iyi seçilmiş ve yerinde kullanılmış. Kurgulanışı itibari ile izleyici olarak kendimizi baş karakterler ile kolayca bağdaştırıp rolleri içselleştirebiliyoruz. Bu bağdaşım internet dizisi olan Hilenin sonraki bölümlerini heyecan ile beklememize sebep oluyor.

Felix ek gelir elde etmek için girdiği işin başına bu denli büyük işler açabileceği ihtimalinden uzak yaşıyorduysa da bir gün içinde değişen hayatı, onu can mücadelesi verir bir hale sokuyor.

TEFRİT

Dizi alt metin olarak insanların neden oyun oynadığı sorusuna da cevap veriyor.

Çekim takviminin kısa ve sıkışık olması, bütçe zorluğu gibi durumlar izleyicinin affedebileceği bazı hatalara sebep olmuş. Dizinin post prodüksiyonu daha iyi olabilir ve sahneler arasındaki ses uyuşmazlığı giderilebilirdi.

Ancak ne olursa olsun bir internet dizisi olarak yapılmamış bir şeyi yaptığı için Taha Ulukaya ve ekibine teşekkür etmek gerekir.

Seyir keyfi yüksek bir kurguyu, Hile internet dizisi olarak beğeniye sundukları için kendilerini tebrik ediyor ve çalışmalarının devamını diliyorum.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir