IAB UniChallenge

Bu yazıda IAB Türkiye tarafından Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliği ile düzenlenen ve Cornetto markasının ana sponsorluğunu yaptığı UniChallenge eğitim kampından bahsedeceğim. Üniversitelerin 3-4. sınıf öğrencilerinin ve yeni mezunların eleme yoluyla davet edildiği kampa seçilenler arasındaydım. Daha önceleri Reklamcılık Vakfı‘nın  aynı yaş gurubuna düzenlemiş olduğu Çaylak Kampı isimli eğitim kampına katıldığım için bu tarz programlara yabancı değilim. Bu münasebetle, başvuru yapmadan önce eğitmenlerin ve mentorların listesine bakmış ve nitelikli bir program olduğuna kanaat getirerek başvurmuştum.

Etkinliğin sloganı “Dijital çok güzel sen de gelsene” idi. Gözüme ilk çarpan durum, katılımcıların çoğunun kadın ve farklı illerden geliyor olmasıydı. IAB Türkiye yöneticilerinden sayın Aygen Tezcan doğru bir karar alarak, sektörün İstanbul’da konuşlanması sebebiyle reklam dünyasında yer edinmekte zorlanan gençleri davet etmişti. TÜİK raporları ve BLS raporlarında görüleceği gibi reklam sektörü dahil her iş kolunda kadın çalışan sayısı çok az. Umarım bu tarz hamleler sayesinde gidişat değişecek ve kadın birey “kendine biçilenin” dışına taşarak ekonomiye katılacak. Bu tutumundan dolayı IAB Türkiye’yi tebrik ediyorum.

Katılım gösteren 50 genç arasında iki kısım öne çıkıyordu
Birinci kısım; Bu sektörü tanımayan ve neler olup bittiğini merak eden, kariyer hedeflerini kesinleştirememiş kişiler.
İkinci kısım; Sektöre girmekte kararlı, reklam veren mi – yayıncı mı – yoksa yaratıcı tarafta mı yer alması gerektiğine karar verememiş, staj yaparak deneyim elde etmeye karar vermiş kişiler.

Bu ve bunun gibi nitelikli eğitimlerin artması, ilerleyen yıllarda sektörde yüksek konumlara gelecek olan insanların birbirlerini daha önceden tanımasına ve sağlam ilişkiler kurulmasına sebep oluyor.

Gösterdikleri emek için başta İlhan Demir olmak üzere bütün IAB çalışanlarına teşekkürü borç bilirim

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir