Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi

8 Temmuz 2015, Mecidiyeköy’den eve doğru yol almıştım. Yürüyen merdivende ilerlerken gözüm reklam panosunda yer alan bir ilana ilişti. Akbank’ın organize ettiği bir sanat sergisinden bahsediyordu. Ani bir kararla İstiklal Caddesi no:8’de bulunan Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi ‘ne gittim.

Serginin bir köşesinde konuşan kiremitler, öteki köşesinde gölge oyunları, diğer tarafında Ayşe İri’nin anlamlandırırken güçlük çektiğim tasarımı yer alıyordu. Sanki duvara asılma sırası bize gelmiş, duvarda asılı olanlar bizi ziyarete gelmişti.  Alt kat adeta izleyicisiyle konuşuyordu.

Küratör Philippe Van Cauteren Dünya’da olan onca acı-tatlı olaya rağmen eserlerini ortaya koyan sanatçıların önermelerini mücadele olarak görmüş ve bu eserleri geniş kitlelerle paylaşmak istemişti.

Serginin üst katı, her biri sizi sürükleyecek video grafikler ve kısa filmler içeriyor. Daha önce sanatçı profili bu kadar genç olan bir sergiye katılmamıştım. 31 Temmuz 2015 tarihine kadar açık kalması planlanan sergiye katılan sanatçılar;
Alp Seker, Ayşe İri, Bestami Gerekli, Betül Sertkaya, Burak Dikilitaş, Elif Erker, Elif Köse, Ferhat Akay, Furkan Öztekin, Gizem Dinç, Gürkan Mıhçı, H. Burak Yel, Hazal Ünsal, Mehmet Öğüt, Soner Ulu, Şafak Gürboğa, Volkan Kızıltunç

Her birine emeklerinden dolayı teşekkür ederim.
Bu sergiyi kaçırmayın derim.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir